Vraag (anoniem): Hoe zorg ik ervoor dat mijn ouders meer tijd voor mij vrij maken?

“Beste schrijver, dank je wel voor je vraag. Je schrijft dat je wilt dat je ouders meer tijd voor je vrijmaken. Wat zou je precies willen? Wil je bijvoorbeeld dat ze meer leuke dingen met je doen of wil je bijvoorbeeld dat ze ’s avonds meer tijd voor je vrijmaken om je huiswerk te maken? Probeer bij jezelf na te gaan wat je precies wilt en ga het dan aan je ouders vragen of ze dat voor je willen doen. Weet je niet precies wat je wilt, dan nog adviseer ik je dit te bespreken. Je kan bijvoorbeeld tegen ze zeggen dat je wilt dat ze meer tijd voor je vrij moeten maken, maar dat je niet precies weet hoe en dat je dat graag met ze wilt bespreken. Vind je het moeilijk om dit met je ouders te bespreken? Ga dan met ze wandelen of probeer het in de auto te bespreken. Vaak helpt het als je ze niet aan hoeft te kijken!”

Liefs Femke!